De kunstenares Erika Stulp

Boosheid en verdriet, passie en geluk: alles is uit haar werk af te lezen. Zij hoeft niet meer tegen deuren te trappen om emoties kwijt te geraken. Die worden nu gewoon tegen het doek gesmeten. Gevoelens drukken een heldere stempel, krijgen vorm in ferme halen, rake zetten en sprekende kleuren.

Ze denkt in kleuren, ze ziet ze ook. Visualisatie, een methode die ze leerde in India. Door met mensen in gesprek te gaan komen beelden en kleuren binnen. Zo krijgt de binnenwereld vorm en kleur. Hiermee kan ze mensen helpen. Eigenlijk is het een verlengstuk van haar werk. Kleurrijk, lyrisch en bomvol gevoel. 

Het werk

Een bevlogen kunstenares. Werkend van binnen naar buiten, ze kan niet anders. Haar manier om te vertellen hoe ze de wereld ziet. Met alle mooie en minder mooie kanten die het leven geeft. Iedere dag is anders, dus ieder werk is anders. Werken, kijken, interpreteren. Werken, kijken, interpreteren.

Twee dezelfde schilderijen? Ze zou niet kunnen, ze zou niet willen. Ze begint intuïtief, helemaal blanco, zonder idee wat het wordt. Grist als een klein kind de kleuren bij elkaar. Puur op gevoel gooit ze de kleuren op het doek. Met veel lawaai. Daarna wordt het stil. Dan gaat de muziek aan en het denkwerk uit. Dan krijgen emoties de ruimte.

DigiDrawings

Het is zo leuk, het overkwam haar. De iPad kreeg ze cadeau. En toen ze herstelde van een operatie lag ze in haar bed te experimenteren. Daar ontdekte ze dat ze op de iPad ook kon tekenen. Met haar vingers op het scherm. Heel intiem, heel openhartig en een beetje slordig. Precies passend in haar expressionistische stijl.

DigiDrawings worden genummerd, gesigneerd en in beperkte oplage uitgeprint. En tegen minimale kosten verkocht, ingelijst en wel. Zo heb je al een kant-en-klaar ‘Stulpje’ voor € 45,- Leuk om weg te geven. Of om zelf aan de muur te hangen, natuurlijk.